Næste tur

LVG
Se næste tur her:

Sheltertur til Nordvestsjælland

Kom med på en dejlig tur til Nordvestsjælland med mulighed for overnatning.

Annebjerg Skov og Ulkerup Skov

Lørdag den 18. juli

Vi mødes på Københavns Hovedbanegård under uret kl. 8.05 og tager regionaltoget til Holbæk kl. 8.23 (pladsbillet kræves). Her skifter vi til bus 560, afg. 9.34, ankomst Nykøbing Sj 10.20.

På stationen bliver vi modtaget af turlederne, som bl.a. tager sig af vores sovegrej mm. og kører det til shelterpladsen. Vi går nu de 3,5 km til shelterpladsen igennem Grønnehave Skov og kommer igennem det store, grønne område hvor det psykiatriske hospital fra 1914 ligger. Vi kommer bl.a. forbi et kapel og skovkirkegård for hjemløse samt hospitalets patienter og læger.

På shelterpladsen spiser vi frokost. Pladsen ligger på grunden til et tidligere vandrehjem og nabo til skov og fjord, hvor man kan bade. Her er 4 sheltere med bålplads, vand og skurtoilet samt mulighed for at slå telt op.

Efter frokost går vi gennem Annebjerg Skov og Ulkerup Skov til Ulkerup Landsby, som er ruiner fra en gammel skovlandsby fra middelalderen, som kongen besluttede at nedlægge i 1782. Der er mange historier og myter forbundet med dette område. Turen bliver på ca. 8 km.

Man kan også tilbringe eftermiddagen på pladsen, nyde naturen eller besøge de nærliggende museer Hempel Glasmuseum eller Odsherred Museum (halv pris i juli måned). Eller hjælpe turlederne med forberedelser til aftensmaden! Og man kan vælge at støde til i løbet af dagen.

Om aftenen sørger turlederne for aftensmad, der vil også være noget for vegetarer og vi hygger om et bål. Vi medbringer selv drikkevarer og en god stemning.

Der er togforbindelse en gang i timen mod København, sidste afgang lørdag aften 22.33.

Bilister kan parkere på en P-plads tæt ved shelterpladsen, Egebjergvej 162.

Turledere:

Pernille 51884299 og Trine 28773709

Meld tilbage senest onsdag den 15. juli om hvad du deltager i. Priser: aftensmad 60 kr, overnatning 40 kr, morgenmad 20 kr, som betales via mobilepay til Pernille ved tilmeldingen.

Den oprindelig planlagte sheltertur til Maribo blev forhindret på grund af nye coronaregler.

Næste ture: 9. august: Røsnæs. 6. september: Helsingør, hav og skov. 27. september: Skovtårnet v/Gisselfeld